Bostuin Aanleggen

Wilt u uw buitenruimte veranderen in iets natuurlijks en bijzonders? Het deskundige team ontwerpers en bouwers van Schraven Hoveniers, gespecialiseerd in bostuin aanleggen, kan u helpen bij het creëren van het perfecte project voor de aanleg van een natuurlijke bostuin. Onze ervaren professionals hebben jarenlange ervaring in het ontwerpen en aanleggen van prachtige natuurlijke tuinen die waarde toevoegen aan uw woning of bedrijf en u een rustgevende buitenruimte geven om van te genieten.

Bostuin aanleggen

Wat is een bostuin?

Een bostuin is een type tuin dat de natuurlijke omgeving van een bos nabootst. Bostuinen bevatten vaak bomen, struiken en andere planten die gewoonlijk in een bosrijke omgeving groeien. Als we een bostuin aanleggen bevatten deze tuinen ook vaak paden, waterpartijen en zitjes.

Een ideale bostuin biedt een gastvrije sfeer vol rust en pracht. De juiste keuze van bomen, struiken en andere planten geven uw ruimte een betoverende charme waarvan u het hele jaar door kunt genieten. Als uw bostuin aanleggen zorgvuldig wordt uitgevoerd met al deze elementen in balans, krijgt u een unieke oase die zeker zal inspireren!

Welke planten komen voor in een bostuin?

Net zoals in een natuurlijk bos bevatten bostuinen vaak een verscheidenheid aan planten, waaronder struiken, bomen, vaste planten en wilde bloemen. Dit creëert een weelderige en diverse omgeving. Enkele veel gebruikte wilde bostuin planten zijn onder andere eiken, esdoorns, beuken, hazelaars en wilgen. Vaste planten als hosta’s, varens en wilde bloemen geven de tuin kleur en textuur, terwijl struiken als viburnums en kornoeljes privacy bieden en vogels aantrekken.

Een bostuin aanleggen kan met zorgvuldige planning voor een prachtige, rustige ruimte zorgen die een ontsnapping biedt aan de drukte van alledag. Schraven Hoveniers helpt u graag uw professionele bostuin aanleggen.

Straatwerk

De voordelen van een bostuin aanleggen

 • Verander uw buitenruimte in een prachtige natuurlijke oase met inheemse planten en bomen
 • Creëer een uitnodigende sfeer om gezelschap te ontvangen of gewoon te ontspannen met het gezin
 • Geniet van tuinieren met minimaal onderhoud
 • Verhoog de waarde van uw woning met een prachtig bostuinontwerp
 • Voeg privacy toe aan uw woning en maximaliseer het licht en de luchtstroom

Onze diensten

Met onze brede scala van diensten helpt Schraven Hoveniers u de perfecte bostuin aanleggen. Denk hierbij aan:

 • Ontwerp en planning van de indeling van uw bostuin
 • Selectie en plaatsing van planten voor een maximaal effect
 • Aanleg van paden, muren en andere elementen in uw tuin
 • Installeren van irrigatiesystemen en waterpartijen
 • Grondwerken zoals tuinaanleg, bestrating en drainage
 • Onderhoud en verzorging na de aanleg
Bostuin

Bostuin aanleggen werkwijze

Bij Schraven Hoveniers hebben we een eenvoudige werkwijze die ervoor zorgt dat uw bostuinproject een succes wordt:

 • We bespreken uw ideeën en behoeften om het perfecte ontwerp te maken
 • Ontwerp van de tuinindeling met gedetailleerde plannen en tekeningen
 • Selectie en inkoop van planten van hoge kwaliteit bij gespecialiseerde kwekerijen
 • Onze ervaren vakmensen gaan uw bostuin aanleggen
 • Regelmatig onderhoud en verzorging na voltooiing

Waarom uw professionele bostuin laten aanleggen door Schraven Hoveniers

Met jarenlange ervaring in het ontwerpen en aanleggen van prachtige tuinen is het team van Schraven Hoveniers perfect in staat u te helpen bij het aanleggen van uw droomtuin. Wij bieden een complete service vanaf het eerste advies tot en met de voltooiing van het project, waarbij we bij elke stap met u samenwerken om ervoor te zorgen dat we aan uw wensen en eisen voldoen.

Bekijk onze bostuin projecten

Bekijk ons portfolio van bostuinen en laat u inspireren voor uw eigen bostuin.

Bostuin aanleggen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een bostuin aanleggen?

De kosten voor het aanleggen van een bostuin kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals grootte van de tuin, soorten bomen die worden geplant, de kosten van arbeid en materialen, en ook de kosten van het bostuin ontwerp. Onze ontwerp tarieven kun je hier vinden. Of neem vrijblijvend contact op voor een kostenindicatie of offerte.

Hoe kan ik het onderhoud van mijn bostuin minimaliseren?

Hoewel bostuinen door hun natuurlijke aard weinig onderhoud nodig hebben is het wel belangrijk om te weten dat geen enkele bostuin helemaal onderhoudsvrij is. Door de onderstaande tips in overweging te nemen, kunt u het onderhoud tot een minimum beperken.

  1. Maak gebruik van onderhoudsvrije bomensoorten: Er zijn bomensoorten die nauwelijks onderhoud vereisen, zoals eiken, berken, beuken en esdoorns.
  2. Gebruik een natuurlijke onderhoudsstrategie: Laat de natuur haar werk doen en minimaliseer interventies zoals het snoeien van bomen.
  3. Laat de grond onbedekt: Bedek de grond niet met tegels of grind, dit vermindert de kans op onkruid en minimaliseert het onderhoud.
  4. Gebruik geen pesticiden of chemische middelen: Deze kunnen de lokale biodiversiteit verstoren en de gezondheid van de planten schaden. Laat de natuurlijke balans in de tuin zichzelf regelen.
  5. Maak gebruik van een automatisch bewateringssysteem: Dit zorgt ervoor dat de bomen de juiste hoeveelheid water krijgen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het handmatig water geven.
Wat zijn de beste tijden om een bostuin aan te leggen?

De beste tijd om een bostuin aan te leggen is afhankelijk van de soort bomen die je wilt planten. In het algemeen is het aan te raden om bomen in de herfst of de winter te planten, wanneer de planten in rust zijn. Dit geeft de boom de kans om zich te settelen voordat de groeiperiode begint. Maar voor sommige specifieke soorten is het beter om te planten in het voorjaar of zelfs de zomer.

Kan ik een bostuin aanleggen op een helling?

Ja, een bostuin kan ook worden aangelegd op een helling. Er zijn specifieke technieken die gebruikt kunnen worden om een bostuin aan te leggen op een helling, zoals het aanleggen van terrasvorming, het aanleggen van stapstenen of het gebruik van vastgezette planten.

Het is wel belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen die een bostuin heeft voor de grond en drainage. Een helling zorgt vaak voor een snellere afvoer van water, dus er moeten maatregelen genomen worden om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig blijft voor de bomen en planten. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleggen van een drainage systeem of door het aanleggen van bermen.

Is een bostuin aanleggen duurzaam?

Een bostuin kan een duurzame keuze zijn voor een tuin, afhankelijk van hoe het wordt aangelegd en onderhouden. Bostuinen zijn vaak inheems, wat betekent dat de plantensoorten die erin groeien aangepast zijn aan de lokale omstandigheden, waardoor ze minder water en voeding nodig hebben. Bostuinen kunnen ook bijdragen aan het behoud van biodiversiteit, zowel voor planten en dieren in de tuin zelf als in de omgeving.

Bespreek de mogelijkheden van uw bostuin project

Klaar om aan de slag te gaan? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken met een van onze ervaren professionals. Ons team staat altijd klaar om alle vragen te beantwoorden en u op weg te helpen met de professionele bostuin van uw dromen!