Tuinontwerp

Wij realiseren uw droomtuin

N 40 jaar ervaring

N Alle specialisten in huis

N Klantbeoordeling: 9,6

Uw droomtuin begint hier

Een tuin is meer dan alleen een buitenruimte; het is een verlengstuk van uw huis, een plek van rust, ontspanning en plezier. Bij Schraven Hoveniers begrijpen we dat een prachtig aangelegde tuin begint bij een zorgvuldig uitgedacht ontwerp dat perfect aansluit bij uw levensstijl, smaak, en de architectuur van uw woning. Met meer dan 40 jaar ervaring en meer dan 4000 succesvol gerealiseerde droomtuinen, staan wij garant voor een tuinontwerp dat uw verwachtingen overtreft.

Innovatief ontwerp en functionaliteit

Onze expertise stelt ons in staat om innovatieve ontwerpen te creëren die niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook functioneel. Of het nu gaat om een familietuin, een moderne stadstuin, of een rustgevende natuurtuin, wij zorgen voor een perfecte balans tussen schoonheid en gebruiksgemak. Extra details zoals verlichtingsplannen, waterpartijen, en zithoeken worden vakkundig geïntegreerd om uw tuin tot leven te brengen.

Uw voordelen bij Schraven Hoveniers

  • Persoonlijke Ontwerpen: Uniek en op maat, afgestemd op uw stijl.
  • Creatief & Innovatief: Esthetisch en functioneel design.
  • Duurzaam & Onderhoudsarm: Voor een blijvend prachtige tuin.
  • Gespecialiseerd Beplantingsplan: Het hele jaar door een levendige tuin.
  • Transparante Prijzen: Geen verrassingen, heldere kosten vooraf.
  • Geïntegreerde Buitenruimtes: Harmonie tussen schoonheid en gebruik.
  • Deskundige Begeleiding: Van ontwerp tot realisatie.
  • Hoge Klanttevredenheid: Toegewijd aan uw tevredenheid.
  • Compleet Servicepakket: Ontwerp, aanleg en onderhoud.

Onze werkwijze

Onze creatieve ontwerpers nemen uitgebreid de tijd om uw wensen en dromen te bespreken. Door ons in uw levensstijl en smaak te verplaatsen, garanderen wij een ontwerp dat naadloos aansluit bij uw persoonlijke voorkeuren. Elke tuin is uniek, en daarom geloven we niet in standaardoplossingen. Uw tuinontwerp wordt vanaf de grond opgebouwd, volledig op maat gemaakt.

Stap 1: Kennismakingsgesprek

Uw Visie en Wensen Verkennen: We beginnen met een persoonlijk kennismakingsgesprek waarbij we uitgebreid de tijd nemen om uw wensen en de functie van uw toekomstige tuin te bespreken.

Stap 2: Locatiebezoek en Analyse

Beoordeling van de Buitensituatie: Onze ontwerper bezoekt uw locatie om de ruimte te analyseren, de mogelijkheden te beoordelen en eventuele specifieke uitdagingen in kaart te brengen.

Stap 3: Voorlopig Ontwerp

Creatief Ontwerpproces: Met de informatie uit het kennismakingsgesprek en de locatieanalyse, creëren onze ontwerpers een voorlopig ontwerp. Dit conceptontwerp omvat de hoofdlijnen van de tuinindeling en -stijl, afgestemd op uw levensstijl en smaak.

Stap 4: Presentatie en Feedback

Samen Verfijnen: Het voorlopige ontwerp wordt bij ons op het kantoor aan u gepresenteerd. Dit is het moment waarop u feedback kunt geven en wijzigingen kunt voorstellen. Samen verfijnen we het ontwerp tot het volledig aan uw verwachtingen voldoet.

Stap 5: Definitief Ontwerp en Beplantingsplan

Plan afronden: Na uw goedkeuring werken we het ontwerp uit tot een definitief plan inclusief eventueel een beplantingsplan.

Stap 6: Offerte

Duidelijkheid over Kosten: Met het definitieve ontwerp als basis stellen we een gedetailleerde offerte op voor de aanleg van uw tuin. U ontvangt een transparante prijsopgave, zodat u precies weet wat de realisatie van uw droomtuin gaat kosten.

Stap 7: Realisatie

Van Ontwerp naar Werkelijkheid: Na akkoord op de offerte gaan onze vakkundige hoveniers aan de slag om het ontwerp zorgvuldig en volgens afspraak te realiseren. We houden u tijdens dit proces op de hoogte van de voortgang.

Wij begrijpen dat de juiste plant op de juiste plaats het verschil maakt. Onze diepgaande kennis van planten zorgt voor harmonieuze tuinontwerpen die bloeien in elk seizoen.

Projecten

Met meer dan 4000 succesvol afgeronde projecten hebben wij over de jaren een breed scala aan tuinen ontworpen, aangelegd en onderhouden. Van intieme stadstuinen tot uitgestrekte landschappelijke bostuinen. Elk project is een getuigenis van onze toewijding aan kwaliteit, innovatie, en klanttevredenheid.

Reviews

Van de eerste ontwerpschets tot de laatste plant die de grond in gaat, streven we naar niets minder dan uw volledige tevredenheid. We zijn dan ook trots op de vele positieve reviews van onze klanten.

Gillian Lukkassen
Gillian Lukkassen
21/11/2023
Schraven Hoveniers heeft recent onze nieuwe voortuin aangelegd en wij zijn heel erg blij met het resultaat. Vanaf het ontwerp tot de oplevering kregen we echt het gevoel dat er aandachtig naar onze wensen werd geluisterd. Ze gaven ons ook hele goede suggesties waardoor we meer konden halen uit onze beperkte ruimte. Als je op zoek bent naar een hovenier dan raad ik Schraven Hoveniers zeker aan! Zeer vriendelijke en kundige vakmensen die echt geven om een kwalitatief resultaat. Hartelijk dank ook aan René, Olof, Matt en de rest van het team. Wij genieten nog elke dag volop van onze nieuwe voortuin!
Marijke Brinkman
Marijke Brinkman
15/11/2023
Onze patio(tegel)tuin is omgetoverd tot een echte tuin waar het goed toeven is , Van het eerste plan tot de laatste werkzaamhedden is vakkundig gehandeld en we zullen dit bedrijf zeker aan raden
Cathelijne Frielink
Cathelijne Frielink
14/11/2023
Onze tuin heeft een ware metamorfose ondergaan: er is een mooi en origineel ontwerp gemaakt en het is schitterend uitgevoerd! Er werd door zowel Rene als door de tuinmannen erg met me meegedacht. Er is echt hard gewerkt! Een echte aanrader. Ik ben helemaal blij!
Laura Grootaarts
Laura Grootaarts
29/10/2023
We hebben drie jaar geleden zowel onze voor- als achtertuin laten aanleggen door Schraven en zijn er nog iedere dag blij mee. Planten, bestrating, schutting, verlichting, een complete overkapping: alles is aangepakt. Er is goed naar onze wensen geluisterd – we houden heel erg van planten en bloemen maar hebben totaal geen groene vingers . Daar is in de keuze van de planten goed rekening mee gehouden. Allemaal planten waar ik nooit van gehoord had, en die als vanzelf groeien. Ook de mensen die het plan hebben uitgevoerd: perfect. Inmiddels laten we Schraven 1x per jaar langskomen voor onderhoud.
Britt Zweers
Britt Zweers
27/10/2023
Onze voor- en achtertuin laten aanleggen door Schraven Hoveniers en we zijn zeer tevreden. We zijn begonnen met het tekenen van de tuin, daarna het beplantingsplan en het uitzoeken van de materialen. We hebben prachtige cortenstalen plantenbakken, verlichting, een vijver en een beregeningssysteem. René, Olof, Sam en Edward hartelijk dank voor het fijne contact. We genieten enorm van onze prachtige tuin!
Mike Werts
Mike Werts
27/10/2023
Zeer professioneel, echt vakwerk. Een aanrader ! Gr Mike
René van Haarlem
René van Haarlem
25/10/2023
Blij met mijn terras 👍
Anne Schraven
Anne Schraven
24/10/2023
Professioneel en vriendelijk personeel. De tuin is tot in de puntjes afgewerk. Ben nog iedere dag blij met mijn mooie voortuin!
Gliderpilot Karel (Gliding is fun!)
Gliderpilot Karel (Gliding is fun!)
18/07/2023
Erg mooi

Zet vandaag de eerste stap

Met Schraven Hoveniers wordt elke vierkante meter van uw tuin zorgvuldig ontworpen en gerealiseerd om uw droomtuin tot leven te brengen. Laat ons uw visie realiseren met onze expertise, toewijding, en passie voor tuinontwerp. Bent u klaar om de tuin van uw dromen te realiseren? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Samen verkennen we de mogelijkheden om uw buitenruimte om te toveren tot een paradijs waar u jaar in jaar uit van kunt genieten.