Vaste planten tuin

Een kleurrijke en levendige tuin met vaste planten

De term vaste planten tuin duikt steeds vaker op in gesprekken over tuinieren, en terecht! Een tuin met vaste planten biedt niet alleen een esthetisch aantrekkelijke look maar ook een duurzame oplossing voor uw tuin. Bij een tuin met vaste planten heeft u namelijk gedurende alle seizoenen een kleurrijke en levendige buitenruimte.

Wat zijn vaste planten?

Vaste planten, ook wel ‘meerjarige planten’ genoemd, zijn planten die meerdere jaren groeien en bloeien. Ze bieden een gevarieerd kleurenpalet en veranderen met de seizoenen mee. Deze planten kunnen winterhard zijn en hoewel ze in de winter mogelijk bovengronds afsterven, komen ze in de lente weer tot leven.

Vaste planten tuin project gemaakt door Schraven Hoveniers.

Projectfoto’s

Bekijk hier een van onze vaste planten tuinen, zorgvuldig en vakkundig aangelegd door Schraven Hoveniers.

Waarom kiezen voor een tuin met vaste planten?

Een tuin met vaste planten biedt talloze voordelen. Ze zorgen continue voor bloemen en kleuren door het seizoen heen, hebben vaak weinig onderhoud nodig en ze trekken nuttige insecten aan zoals bijen en vlinders. Bovendien kunnen vaste planten prachtige structuren en patronen in uw tuin creëren.

Onderhoud van uw tuin met vaste planten

Afhankelijk van de soorten die u kiest, kan het onderhoud van uw tuin met vaste planten variëren van eenvoudig tot intensief. Echter, een algemene regel is om dode of zieke planten te verwijderen, regelmatig te bemesten en jaarlijks de grond te verbeteren.

Medewerker van Schraven Hoveniers werkt aan een nieuwe tuin.

Uw vaste planten tuin realiseren met Schraven Hoveniers

Bij Schraven Hoveniers hebben we al meer dan 40 jaar een passie voor tuinen. Ons team van ervaren hoveniers kan u helpen bij het plannen, ontwerpen en realiseren van uw vaste planten tuin. Neem contact met ons op via telefoon, e-mail of het contactformulier onderaan deze pagina om een kennismakingsgesprek in te plannen. Wij nemen graag de tijd om uw wensen en ideeën te bespreken en te verkennen welke mogelijkheden wij u kunnen bieden.